Page 2 - Kunst en historie
P. 2

 Kunst en Historie
op Golfpark De Haenen
In 2012 en 2013 hebben wij de Kunstroute op Golfpark De Haenen georganiseerd. Toen met een expositie van vele kunstenaars. Vele positieve reacties hebben wij ontvangen van zowel de golfers, passanten als echte kunstliefhebbers. Enthousiast geworden heeft de eigenaar van het golfpark besloten om een eigen privé ‘De Haenen’ kunstcollectie op te bouwen en deze in de loop der jaren verder uit te breiden. Kunst met een grote diversiteit aan werken en toegepaste materialen. Daarnaast worden regelmatig exposities van verschillende kunstenaar georganiseerd. Ter gelegenheid van het 10-jaar bestaan van De Haenen in 2018 is deze kunstcollectie tijdelijk uitgebreid met een aantal sculpturen van diverse kunstenaars, welke door Van Loon Galleries, Gallery van Dun en Atelier Van Lieshout ter beschikking zijn gesteld.
Ook willen wij u deelgenoot maken van de historie van het ontstaan van het missiehuis, de betekenis van het kerkhof naast hole 1 en de Oranjevijver bij hole 10.
Op deze manier maakt u kennis met de kunst, de historie maar ook met de rust, ruimte en de natuur, die het golfpark biedt en uitstraalt. En uiteraard met de golfsport. Wij willen ons als
De Haenen onderscheiden en dan is kunst en historie een uitstekende gelegenheid om te tonen hoe bijzonder ons golfpark is. De ca. 2 km kunstroute ligt midden in de golfbaan en zo kunt u de historie, de kunst en de vier verschillende landschap- pen binnen onze golfbaan gaan ervaren.
Als u de kunstroute loopt, bent u misschien benieuwd naar de betekenis van de kunstwerken. Maar die is er soms niet, tenminste de kunstenaars houden dat voor zich. Kunst is persoonlijk en u kunt er een eigen gevoel en interpretatie aan geven. In deze brochure is bij een aantal beelden een beperkte omschrijving van de kunstenaars opgenomen.
Nadat u genoten heeft van de vele kunst, bent u vanzelfsprekend van harte welkom in onze brasserie en op één van de mooiste terrassen van Breda.
Wij wensen u veel plezier en hopen u graag terug te zien op De Haenen. Directie en medewerkers van Golfpark De Haenen.
 

   1   2   3   4   5