Page 23 - Kunst en historie
P. 23

     Kunstpark De Haenen
                                                             Atelier Van Lieshout
Waterwagon
Waterwagon is een werk uit de Slave City-serie van Atelier Van Lieshout. Het laat een groep mensen zien, die een waterwagen slepen en duwen. Slave City is een toekomst waarin er geen oorlog is, geen honger, geen ziektes en geen werkloosheid. Perfect, zou jij ook niet denken? Maar er is
een duistere kant aan deze utopie. Het betekent ook dat mensen hun vrijheid opgeven om een slaaf van het systeem te worden. Vrije gees- ten, anarchisten en gehandicapten worden naar binnen in een grote molen gegooid om een energiebron te worden voor de rest van de wereld. Niet de meest aangename gedachte. Eerder werd het werk getoond in een grote overzichtstentoonstelling in Museum de Pont in Tilburg, maar het heeft gereisd tot aan Moskou.
Dorethe Jehoel
Dorothe Jehoel (1950) heeft in Nederland als beeldhouwer haar plaats meer dan veroverd. In veel steden is in de openbare ruimte werk van haar te zien. De beelden van Jehoel zijn vervreemdende eenlingen, die opzichtig staan geplaatst voor een kantoorgebouw, op een rotonde of in een winkelstraat.
Het beeld tussen hole 8 en 9 langs de Oosterhoutseweg vormt een herinne- ring aan golfclub De Suykerberg, een 9 holes baan aan de westkant van Teteringen. Het wijst naar het westen, de groene bollen vormen de Suyker- berg en in het paarse vierkant zijn de negen holes uitgebeeld.
 pagina 23
 

   21   22   23   24   25